27 juli 2006

bad life

"Bad life" var det som sto i emne-feltet i eposten jeg fikk i dag. Posten blei skrevet på mandag, av en 15-åring født og oppvokst i flyktningeleira Rashedieh i Libanon.
Vanligvis skriver han om fotball (hvem han heier på i vm, hvilken keeper som er best (Toldo, vel), at han scora to mål da han spilte kamp i går...), klager litt på varmen, ler av kulda i Norge, og teller ned til skoleferien, når han og venna hans skal dra til sjøen og bade hver dag. Og så sender han bilder, videosnutter og lydfiler han finner på nettet. Av Xena the warrior princess, Pavel Nedved, Zlatan, blomster, gratulasjonskort på arabisk til ymse høytider, og av og til kart over Palestina, Al-Aqsa-moskéen, og barn med palestinske flagg og stein henda foran israelske tankser og soldater. I dag kom dette (med tekst i svær font):


hello

we are very sad.... we are very fraied... we are hungry..

we cant sleep in the night... we cant play in the day... we cant know what will happen...

the last night ... israel will hit the camp.. and 1 man will dia and 8 will injuried..

we have very bad time...

plzzzzzzzzzz help us......

5 Comments:

At 02 august, 2006 21:13, Blogger Elvis Bling Laden said...

huffamei.
Det er harde tider. På den annen side er det en god ting at han faktisk kan sende en epost til Norge og du kan poste det på bloggen din, direkte. Jeg har også lest flere blogger fra Libanon om dagen, og det er forskjellig fra tidligere kriger.

Kan du hilse fra meg å ønske lykke til, og be han om å holde hodet heva? Og så kan du fortelle han at verden følger med. Og jeg skal gå i demonstrasjon på lørdag klokka ett uttafor stortinget.

 
At 02 august, 2006 22:29, Blogger Ronja said...

Ska gjøre det. Takk.

Hvordan mener du/forteller de at det er forskjellig fra tidligere? Mer bombing? over større områder? Mer kynisk? direkte? ...? Eller er ingen krig lik?
Tar gjerne imot lesetips.

 
At 08 august, 2006 21:20, Blogger Magnus said...

Eg trru Elvis meinte at han no kan lesa mange bloggar frå krigsområda, og at det er noko nytt i høve tidlegare krigar.

 
At 08 august, 2006 22:33, Blogger Ronja said...

Ah... nettopp.

 
At 12 august, 2006 19:29, Anonymous Anonym said...

Great site lots of usefull infomation here.
»

 

Legg inn en kommentar

<< Home